fbpx
Tratamente stomatologice

Implantul dentar

Operația de implant dentar este o procedură care înlocuiește rădăcinile dinților cu stâlpi metalici, asemănători unor șuruburi, și înlocuiește dinții deteriorați sau lipsă cu dinți artificiali care arată și funcționează la fel ca cei adevărați. Chirurgia implanturilor dentare poate oferi o alternativă binevenită la protezele dentare sau la punțile care nu se potrivesc bine și poate oferi o opțiune atunci când lipsa rădăcinilor dinților naturali nu permite construirea unei proteze dentare sau a unei punți de înlocuire a dinților.

Fatete dentare

Fațetele dentare sunt învelișuri din material de culoarea dinților concepute pentru a acoperi suprafața dinților și pentru a le îmbunătăți aspectul. Acestea sunt lipite de dinte pentru a schimba forma, culoarea, dimensiunea sau chiar lungimea. Fațetele pot fi folosite pentru a corecta o gamă largă de probleme dentare, cum ar fi:dinții care sunt pătați și nu pot fi albiți prin albire, dinți ciobiți sau uzați, dinți strâmbi sau diformi, spații neuniforme sau un spațiu mare între dinții frontali superiori.

Albire dentara profesionala

Albirea profesională a dinților în cabinet este cea mai populară procedură dentară cosmetică din lume în prezent. Spre deosebire de sistemele utilizate acasă, care încorporează agenți de albire în doze mici, albirea la cabinet are loc în condiții atent monitorizate, care permit utilizarea sigură, controlată și fără durere a unei concentrații relativ mari de gel de albire – oferind rezultate vizibile imediat.

Coroane dentare

O coroană sau o calotă dentară este una dintre modalitățile de reabilitare orală. Îi spunem “calotă dentară” pentru că acoperă sau înconjoară un dinte sau un implant dentar. Aceasta va acoperi partea galbenă, ruptă a dinților. Coroanele dentare nu numai că vor acoperi petele galbene sau crăpăturile dinților sparți, dar vor oferi mai multă rezistență dinților, cu funcționalități uimitoare, cum ar fi mestecatul și măcinarea. Atât coroanele, cât și fațetele sunt eficiente în îmbunătățirea aspectului estetic al dinților.

Aparate dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive utilizate în ortodonție care aliniază și îndreaptă dinții și ajută la poziționarea lor în raport cu mușcătura unei persoane, având ca scop, de asemenea, îmbunătățirea sănătății dentare. Acestea sunt adesea folosite pentru a corecta mușcăturile inferioare, precum și malocluziile, mușcăturile excesive, mușcăturile deschise, spațiile, mușcăturile adânci, mușcăturile încrucișate, dinții strâmbi și diverse alte defecte ale dinților și maxilarului.

Protetica dentara

Dispozitivele de protezare dentară înlocuiesc sau repară dinții lipsă sau deteriorați. Acestea pot face mult mai mult decât să vă îmbunătățească zâmbetul. Un dinte lipsă vă poate afecta capacitatea de a mesteca și vă poate crește riscul de boli ale gingiilor. Un dinte lipsă poate afecta, de asemenea, sănătatea osoasă a maxilarului și poate pune în pericol alți dinți. Există mai multe tipuri de aparate dentare fixe, cum ar fi coroanele și implanturile, și dispozitive detașabile, inclusiv proteze dentare complete sau parțiale, care pot fi scoase la nevoie.